Från en vårdag i maj

2015-01-28

 
En bild ifrån i våras, det är inte ofta man sitter på en brygga och pluggar
 

Den här veckan har vi allt för mycket plugg att göra, därav anledningen varför uppdateringen är så pass dåligt. I måndags satt jag och skrev en biologiuppsatts på över 1000 ord, igår försökte jag lära mig ett tal och 20 engelska glosor.  Ni vet känslan när man har vart nervös hela dag och sen får man det gjort och det gick någorlunda bra, så känns det nu. Att så inför hela klassen (30 elever) och hålle ett argumenterande tal är inte 
helt min grej men det gick helt okej. 
 
Nu ska jag snart åka till gymmet för att träna lite och släppa tankarna ifrån skolan. 
 Lördag & söndag

2015-01-25

När löparskorna ligget på hyllan pågrund av snön åker skidorna fram istället. Längdskidåkning är faktiskt riktigt bra kondiktions träning, så man får passa på nu när det är snö.
 
Lördag
Igår hämtade Fanny mig vid 10.00 och vi åkte till Västerås, vi började dagen med att kolla på balklänning till Fanny. Jag hittade min förra helgen och det är verkligen en speciell känsla att få hjälp och prova massor med långklänningar. Vi var den mesta delen av dagen inne i stan men åkte ut till Erikslund för att kolla på skor. Hade en riktigt bra lördag!
 
Söndag
Min söndag har mesta dels spenderats hemma framför datorn, har jobbat gymnasiearbete i flera timmar. Det känns riktigt bra att jag snart börjar bli klar. Oliver hämtade mig och Anton på eftermiddagen och vi åkte ut och åkte längdskidor. "Hands upp"

2015-01-21

Nikon D3100 + Nikkor 50 mm f/1,4
 
I söndags exprimenterade jag och Lina lite med färg och foto. Jag fick vara model och lina agerade fotograf. Bortsätt ifrån mina allt för fula naglar blev bilderna helt okej.Grovt bröd med lax, avokado & räkor

2015-01-18

 
Det positiva med mitt gymnasiearbete är att jag är "tvungen" att fota goda luncher till min kokbok, idag blev det grovt bröd med gravad lax, avokado och räkor. Vilket passar utmärkt innan ett träningspass, jag och Lina ska snart ta oss till gymmet för lite konditionsträning. Känner mg tyvärr fortfarande förkyld så det får bli en lugnt pass för mig."Music gives a soul to the universe"

2015-01-16

Tre porträtt bilder på min fina vän, ifrån en photoshoot i början av året
 
 
 
 
 Varm choklad

2015-01-14

 En bild fotad av min syster
 
Fler veckor som denna skulle vara riktigt skönt, hälften av veckans lektioner har vart inställda vilket har resulterat i att jag igår började efter lunch och idag slutade jag redan vid 10. Iblad gör det inte så mycket att lärarna måste vara hemma för vårdasjukt barn eller är ute och resa. 
 
Efter min första och ända lektion idag stannade jag kvar i skolan och pluggade svenska, jag åt sedan lunch i skolan (för lat för att orka gå hem och hitta på något eget) och gick sedan hem. Oliver kom hit lite senare och vi bestämde oss för att gå ut på en promenad. När vi kom hem satte vi oss i köket och gjorde varm choklad och åt rostade mackor, jättemysigt. 
 
 Let it snow

2015-01-10

En bild tagen i mitt av December när det äntligen snöat
 
Jag sitter inne i soffan tillsammans med Oliver och ser ett vitt landskap som håller på att ta form. Nu har det snöat i ca två timmar och marken är helt vit, hoppas att snön ligget kvar denna gång. Nu när det inte går att springa ute vill jag kunna åka skidor istället, vilket också är riktigt bra konditionsträning. 
 
Imorse gick vi upp vid halv 10 och åt en snabb frukost och åkte sedan iväg till gymmet. Att börja dagen med ett träningspass är riktigt skönt, trots att energin inte ligger på topp. Sedan dess har jag ätit lunch tillsammans med Oliver, mamma, pappa mormor & morfar och efter det suttit framför biologiboken. 
 Torsdag

2015-01-08

Första dagen på sista terminen på gymnasiet
 

Efter ett riktigt bra och skönt jullov var det dags att gå tillbaks till skolan. Känner mig egentligen inte alls sugen på tidiga mornar och plugg men med vetenskapen om att det är vår sista terminen på gymnasiet gör det lite lättare. Efter en lugn skoldag med fika på mentorstiden (torsdagens höjdpunkt), åkte jag till gymmet för ett benpass. Det positiva med att komma tillbaks till vardagen och att komma in i rutiner igen är att komma tillbaks till träningen som annars kan bli utebliven. 
 Photoshoot med Fanny

2015-01-06

 
Nikon D3100 + Nikkor 50 mm f/1,4 
 
Fanny kom hem till mig i förmiddags, vi fixade oss och åkte iväg till denna klottervägg ni ser på sista bilden. Vi lyckade få till några riktigt coola bilder. Det var kul att fota igen, det var ett tag sedan sist.  Flera bilder kommer när jag har tid att sätta mig ner och redigera.
 
 
 
 
 Dagstur till Falun

2015-01-05

En porträttbild ifrån en december eftermiddag
 
Imorse blev jag hämtat av pappa, mamma och Lina och vi åkte mot Falun för att heja på Antons och hans lag i Kopparcupen. Dem var riktigat duktiga och vann tillslut A-finalen och gick obesegrade ur cupen. Vi lämnade Falun vid 17 tiden och stannade på ett gatukök och åt middag. Nu är vi hemma igen och jag kommer spendera kvällen i soffan och bara ta det lugnt. Drömresor

2015-01-03

Roadtrip i USA
Att åka från öst till väst och besöka städer som New York, Wilmington, Miami, San Francico,
Las vegas och Los Angelse.
 
 
Paradis Öar 
Solia och varma öar runt hela jorden som Maldiverna, Hawaii och Kap Verde
 
 
Städer i Europa
Stora städer runt om i Europa som exempelvis London, Paris och Barcelona
 Bio & middag i Västerås

2015-01-03

En arkivbild, tog tyvärr inge bilder idag.
 
Vid halv 2 hämtade jag och Oliver upp Petra och Simon, vi begav oss sedan till Västerås för att först gå på bio och sedan äta middag. Vi tittade på Micke och Veronica, den var riktigt bra. Vi åt sedan middag på Jensens Bofhus, vi har hade en riktigt mysig eftermiddag/kväll. När vi kom hem la jag och Oliver oss i soffan ett tag framför ett avsnitt av Ghost Whisperer, nu har Oliver åkt hem och jag sitter kvar i soffan framför datorn. Tillbaks i spåret

2015-01-02

Ett riktigt gott mellanmål efter en löprunda. Ett tips till er som undviker gluten och mjölkprotein.
 
Efter lunch satte jag och Oliver på oss träningskläderna och gav oss ut på en löprunda, det var riktigt skönt att få lite frisk luft och röra på sig efter några stilla sittande dagar. Tanken var första att vi skulle gymma men när solen sken och isen på gatorna var borta passade det bättre med en löprunda.
 
Nu väntar en skön kväll tillsammans med Oliver och familjen, pizzabakning står på kvällens schema.
 
 Gott nytt år

2015-01-01

 
Ett stort gott nytt år till er alla

Hade en roligt kväll igår tillsammans med Oliver, Moa, några ifrån klassen också några andra. Vi åt middag tillsammans hemma hos Oliver, åkte ner till stan till tolvslaget, kvällen slutade på sedan på All in. Det blev ändå en rätt tidigt kväll, låg i sängen lite efter 02.00
 
Nu är jag redo för ett händelserikt år med flera studentfester, studenten, en underbar sommar och en främande höst. Hösten är fortfarande ett stort frågetecken, vilket program ska man välja? vilket universitet? Oavsätt kommer 2015 bli ett år då mitt liv förendras. 


Elinsfotoliv.webblogg.seKontakt: elinj@live.seRSS 2.0