Årsresumé del 2

2014-12-30

Resor under 2014
(Kos i September)
 
Förutom resan till Kos, Grekland tillsammans med Oliver har jag vart i Vemdalen
tillsammans med Oliver och hans familj. I sommras var jag också ute i skärgården 
tillsammans med min familj, 
 
Vissa händelser under 2014 har jag inte förevigat på bild, men dem finns fortfarande kvar i minnet. 2014 har vart ett händelserikt år. Våren bestod utav några jobbiga och tuffa månader i skolan, vi fortsatte att driva vårt UF-företag och under Enköpingsmässan vann vi pris för "Bästa socialla projekt". 
 
Sommaren kom och jag jobbade de första veckorna, åkte sedan ut och seglade i skärgården. Vädret denna sommar var underbart och bästa på länge. När vi kom hem ifrån skärgården hann både jag och Oliver fylla 18 år. Sedan började vi tredje året på gymnasiet och student året var här. Precis i början tog jag körkort efter månader av övningskörning, jag gjorde också min krogdebut. 
 
Under hela 2014 har jag blivit mer hälsosam och börjat träna mycket mer än tidigare, vilket känns riktigt skönt dels eftersom att jag mår mycket bättre. 
 
 
 



Årsresumé

2014-12-30

Bilder säger mer än ord någonsin kan beskriva, tänker nu visa mina favorit bilder jag fotat under 2014
 
Porträttbilder
 
 
Landskapsbilder
 
 
Flera bilder k



Annandag jul

2014-12-26

 
Mammas bror och hans familj kom förbi på lunch och fika påväg till mormor & morfar. Efter lunch krossade vi vårt pepparkakshus som både Jacob och Märta tycker är riktigt roligt (två av mina små kusiner). Efter att ha busat en stund med dem och dem åkt vidare åkte jag, Lina och Oliver till gymmet, det var riktigt skönt att röra på sig efter några stilla sittande dagar. Körde mest kontition men också lite magövningar.
 



Julafton

2014-12-26

 
Kusinerna framför granen hemma hos mormor & morfar
 
Vi vaknade upp till ett vinterlandskap och önskan om en vit jul slog in. Julafton startade med utdelning av paket framför granen och sedan en mysig frukost. I min familj har vi alltid som tradition att vi får ett paket på morgonen och sedan resten utspridda över dagen.
 
På fm åkte vi hem till farmor & farfar för jullunch och innan Kalle anka hämtade morfar oss. Pappa åkte hem och jobbade och vi andra fortsatte hem till mormor & morfar. Där vi tittade på kalle anka, hade packetutdelning, åt julbord, allt sånt som tillhör julen. 
 



Dan före dopparedan

2014-12-23

 
Alla klappar är köpta och inslagna, skinkan är gräddad och granen är klädd. Nu är vi redo för en underbar julafton. 



Vårt pepparkakshus

2014-12-23

 
 
 
De senaste dagarna har bestått utav förberedelser till julafton och julmys, i söndags stod vi i köket nästan hela dagen och gjorde fyra sorters julgodis och detta pepparkakshus ni ser på bilden. Vi hann också ta en julgranen, vilket bidrog till en riktig julkänsla. 
 
Igår, måndag startade jag dagen med ett träningspass. Vilket var riktigt tungt, har vart förskyld i över en vecka och vill egentligen komma igång med träningen igen men kroppen säger ifrån. På eftermiddagen åkte jag hem till Fanny, vi gjorde inte så mycket satt och pratade, fikade och bytte julklappar. Jag spenderade sedan kvällen hemma hos Oliver.



Pepparkakshus på gång

2014-12-21

 
 
Jag och Lina har tagit över traditionen att göra ett pepparkakshus i familjen, jättemysigt. Senare står julbak med familjen på schemat vi ska göra flera sorters julgodis, älskar denna tid på året. 
 
I fredags gick vi äntligen på lov, vi hade den årliga mentorskampen på teknik och kan stolt säga att vi tog hem segern. Efter en rolig förmiddag åkte jag och Oliver hem till Moa, vi bakade cupcakes som skulle se ut som rudolf med röda mulen, dem blev jättesöta. En bra start på jullovet. Igår tog jag och Oliver tåget till Stockholm för att handla de sista julklapparna. När jag fyllde år fick jag en upplevelse av Oliver föräldrar, en middag för två på valfri restaurang. Så vi utnyttjade den på en jättemysig restaurang i centrala Stockholm.



Vit lycka

2014-12-17

 
 
Skrev jag inte igår att det bara var snön som saknade? Idag kom den, när jag sätt på engelska lektionen innan lunch snöade det ordentligt, lycka!
 
Egentligen skulle jag ha slutat ca 14.00 idag men min svenska lektion blev inställd vilket resluterade i att jag slutade redan innan lunch. Jag åt en snabb lunch i skolan och fick sedan skjuts hem av Oliver. Nu har jag vart ute och fotat, man måste passa på när det finns något att fota. Hade tänkt att plugga gymnasiearbete men än så länge har det inte blivit av... Som ni ser har jag gjort om min design, vad tycks?



Welcome christmas

2014-12-16

 
 
Nu är det snart bara den vita snön som saknar 

Snart har vi bockat av fem dagar ifrån denna vecka och jullovet är äntligen här. Innan jag kan vara nöjd över min näst sista termin har jag ett matte5 prov och en samhällsredovisning att göra. Igår fick vi reda på vårt reslutat på matte 4 och vi kunde lämna in våra matteböcker, den känslan var obeskrivlig. Tanken att jag enbart har en termin kvar på gymnasiet är lite skämande och spännande. 
 
Nu ser jag fram emot julbak, ta in granen och pynta den, handla det sista julklapparna och slå in dem. Jag är redo för en underbar jul. 
 



Två dagars skidåkning

2014-12-14

Två bilder ifrån en underbar lördagsmorgon i skidbacken, solen hade precis gått upp bakom berget.
 
I torsdags körde jag och Oliver upp till Vemdalen, hans familj hade kört upp på onsdagen så vi fick köra upp helt själva. Så på fyra dagar har vi tillsammans kört ca 100 mil och desutom på vinterväglag, vilket jag aldrig tidigare gjort. Vi åkte sedan skidor i fredags och lördags, två riktigt roliga dagar. Dagarna spenderades i skidbacken och kvällarna i stugan. Tyvärr hade jag inte med kameran men fick med mig en del fina mobil bilder. 
 
Tänk att helgerna alltid ska vara över så snabbt, det var nyss torsdag. Men lyckligtvis får vi jullov på fredag, vilket känns otroligt skönt och behövande.
 
 



En helg med skidor

2014-12-10

 
Denna vecka har endbart bestått utav förberedelser till matte 4 nationella imorgon, har suttit med näsan i matteboken varenda kväll. Har destuom haft annat och plugga också, det kommer bli så skönt när denna termin är slut. Ser fram emot ett roligt och skönt jullov. 
 
Imorgon efter skolan lämnar jag och Oliver Enköping för att åka ca 45 mil norrut. Vi ska åka till 
Vemdalen för att åka skidor över fredag, lördag och söndag tillsammans med hans familj. Vilket kommer bli riktigt kul, det blev aldrig någon skidresa för mig i vintras så nu ska det blir kul att åka lite skidor. 



Julshopping

2014-12-07

 
Igår bestod stora delar av dagen av julklappshandling tillsammans med Lina i Västerås, hittade det flesta julklapparna jag var ute efter. Det är riktigt mysigt att gå runt och julhandla med syrran och höra julmusik i affärerna och allt julpynt. Eftersom att Ikea ligger i samma byggnad passade vi på att äta lunch på Ikea. 
 
Senare på kvällen träffade jag Oliver ett tag och åt middag tillsammans med han och hans familj. Jag fixade mig och spenderad sedan någon timme hos Fanny med henne och Jesper innan vi åkte ner mot stan och All in. Hade en rolig kväll och träffade massor av härliga människor.



Onsdag

2014-12-03

 
Just nu spenderas kvällarna framför matteboken, har nationella i matte 4 om en vecka. Vilket faktiskt känns riktigt jobbigt det känns inte alls som att jag är redo än. Skoldagarna rullar på, de sista veckorna innan jul är alltid tuffa med massor av plugg med längtan efter jullovet bidrar till positiva tankar. 
 
Idag slutade jag äntligen tidigare än 16.00 och hade sätt fram emot att gå hem och ta det lugnt men var tvungen att stanna kvar i skolan och plugga historia, där försvann den lediga eftermiddagen. Efter det åkte jag och tränade tillsammans med Lina, riktigt skönt att ta en paus ifrån pluggandet.
 
 



Adventsfika

2014-12-01

En lånad bild ifrån min syster

Nu är december här och lika så julen, vilken underbar känsla. Igår stod dessa godsaker på borden, advendsfika är alltid lika mysigt. Eftersom jag inte han blogga igår passar jag på att slänger in ett inlägg nu.  Startade dagen med en skön sovmorgon eftersom min biologi var inställd. Har sedan haft två rätt lugna lektioner. Efter skolan står träning och plugg på schemat. 


Elinsfotoliv.webblogg.se



Kontakt: [email protected]







RSS 2.0