En blandning av sött och salt

2013-06-30

Nikon D3100 + Tamron 90 mm 
Två bilder ifrån dagens slussning, nu har vi lämnat söta Mälaren för salta Östersjun. 



Fotoutmaning- Macro

2013-06-30

Jag och Moa har tillsammans en sommarutmaning där vi varje söndag tolkar ett speciellt tema!
 
Nikon D3100 + Tamron 90 mm
 Här är mina macro bilder till veckans tema. Jag har inte haft speciellt mycket tid att fota denna vecka, därför har jag tagit tre bilder ifrån akrivet som jag tror att jag inte publicerat förut. Bilderna är tagnar för några veckor sedan. 
 
 
 



Segling

2013-06-28

En bild ifrån sommaren 2012.
 
Just nu håller vi på att packa för fullt, huset är fullt med väskor, pryllat och lappar på allt vi ska ta med oss. Ikväll lämnar vi västerås hamn för två veckors segling i skärgården. Ser fram emot att härliga dagar i skärgårnden, fotografering på klipporna och segling bland alla öar. Två veckor av total avkoppling. 
 
Bloggningen kommer tyvärr inte bli den bästa, då teckningen är dålig. Jag har gjort ett gäng tidsinställda inlägg så bloggen kommer inte stå tom. Sen kommer jag försöka blogga så fort jag får teckning så håll utkik. 



Golfrunda

2013-06-27

 
Två bilder ifrån min förmiddag
 
Idag följde jag och min bror med vår morfar på en 18 hålsrunda. Det var faktiskt helt okej, det är alltid kul att prova något nytt. Nu har jag fått en riktig prommenad vilket kan vara riktigt bra tills de kommande två veckor jag kommer befinna på mig en båt. Nu väntar en eftermiddag/kväll med packnig och fix tills imorgon. Skriver mer om det senare.
 
Jag skrev inget om min gårdag, det var planerat att jag och mina syskon skulle följa med mormor & morfar till stockholm. Dock regnade det allt för mycket, hur kul är det att gå runt i stockholm när det regnar? Så vi stannade hemma istället. 



Flowers in the night

2013-06-26

Nikon D3100 + tamron 90 mm
 
Gick ut för någen kväll sedan och fotade lite prästkragar, de blir alltid dålig exponering när man fotar dem i direkt solljus. Och vad är det för sommar utan prästkragar? Vad tycks?



Sommarens bästa

2013-06-25

 
Mitt humör är på topp, solen har vart framme hela dagen. Jag har spenderat eftermiddagen med Fanny, vi fikade på stan och gick sedan runt och kollade lite. Köpte inget då jag behöver spara alla pengar till gotlandsresan. Nu väntar hemma plockade jordgubbar, sommarens bästa. Vaniljglass och jordubbar är det bästa som finns enligt mig.



En sommardröm

2013-06-24

Jag går i samma skor på samma gator varje dag, möter samma människor och lever samma liv. 
 
En solig dag är alltid välkommen efter några regninga. Startade dagen med att cykla till bresse med Fanny, vi fick åtminstånde lite sol och det var skönt att bara ligga och prata en massor. Vi gjorde upp lite planer för vår Gotland semester, det kommer bli riktigt bra. Fotograferingar på stränder, shopping i Visby och flera olika äventyr. 



Fotoutmaning- Svartvitt

2013-06-23

Jag och Moa har tillsammans en sommarutmaning där vi varje söndag tolkar ett speciellt tema!
 
Här har ni min bild till veckans tema, svartvit! Har inte så mycket kommentarer till bilden, vad tycks?



Sommar porträtt II

2013-06-23

Niko D3100 + Tamron 90 mm
 
Två bilder ifrån när jag och Lina var och fotate sommar porträtt. Har brist på bilder, vädret är riktigt dåligt och jag har inte fotat så mycket. Senare ikväll kommer ett nytt tema upp i min och Moas sommar utmaning, så håll ut!



Midsommar

2013-06-21

Jag en dag som denna, det är bara kransen som saknades // lite jordgubbar och melon, en av de godsaker jag åt idag. 
 
Har haft en riktigt skön och rolig midsommar. Min moster med familj och mormor & morfar kom till lunch, vi åt en härlig midsommar lunch med jordgubbs tårta till efterrätt. Att det var sol och jättevarmt hör inte till vanligheterna på midsommar. Nu på kvällen/eftermiddagen har jag ätit middag med Fanny och sen har vi spelat kubb och kastat pil med mina syskon. En riktigt bra midsommar!
Hoppas ni haft en riktigt bra midsommar och glad midsommar till er mina fina läsare!
 



Hemmagjord pizza

2013-06-20

Älskar våra hemmagjorda pizzor, alltid lika gått!
 



Happy dreams

2013-06-20

Två bilder ifrån dagens fotoshoot med Fanny! Tanken var att temat skulle vara lite "smutsigt" därav kålen i ansiktet, dock vet jag inte om det syns så noga. 
 
Har spenderat hela dagen med en av de personer som betyder mest i hela världen. Först åt vi lunch på wickmans och sedan dess har vi hållt på att fotat, en riktigt roligt dag! Jag har kameran fyllt med massor med roliga och fina bilder på både Fanny och mig. 



Sommar porträtt

2013-06-19

Nikon D3100 + Tamron 90 mm
 
För några dagar sedan var jag och min syster och fotade lite porträtt bilder, har nu redigerat några av alla bilder jag tog.  



Pannkaksfrukost/lunch

2013-06-19

 
 
 



Två macro bilder

2013-06-18

Nikon D3100 + Tamron 90 mm
 
Det bästa med sommarlovet är helt klart att man inte behöver gå i skolan, men vad ska man göra alla lediga dagar?  Efter att ha kollar på ett antal avsnitt av 90210 satte jag på mitt macro objektiv och gick ut i trädgården.



Tisdagsmys

2013-06-18

 
Första dagen på lovet det är tillräckligt varmt att bara sitta och njuta i solen. Startade dagen med en riktigt ordentligt frukost, jag och mina syskon gjorde omelett till frukost/lunch.
Igårkväll sprang/gick jag ända upp till Fanny för att hämta min cykel och tanken var att jag skulle cykla hem. Men när vi väl skulle cykla hem hade cykeln fått punka! Snacka om otur, då var det bara att gå hem. Jag fick iallfall en härligt promenad med Fanny. 



Life of happiness

2013-06-17

 
Att vakna upp på morgonen och känna att man har hela dagen på sig att inte göra något speciellt. Hitta på spontana saker eller bara ligga hemma i solen med musik i öronen. Känslan att vi är fria i flera veckors tid,fria, lyckliga och glada. Alla minnen som uppstår under de bästa veckorna på hela året. Varma sommarkvällar, grillkväller och kvällar vid havet. Det är varför sommaren är min favorit årstid, för att vi är absolut fria att göra vad vi vill. 
 
Har startat dagen med några sköna timmar hemma med mina syskon. Mormor, mofar & min kusin Jakob kom på besön nu efter lunch. Ikväll om det inte har blivit mulet eller regnar ska jag träffa Fanny. Spendera lite tid med min bästavän!
 



Fotoutmaning- Färgglatt

2013-06-16

Jag och Moa har tillsammans en sommarutmaning där vi varje söndag publicerar ett/flera fotografier med ett speciellt tema. 

Utmaningens första tema var färgglatt, så jag letade fram våra vattenfärger långt in på hyllan. Jag blev inte 100% nöjd med bilder, hade förväntat mig något annat men,men! Ljuset var inte det bästa och det började regna nästan på en gång. 
 
Kolla in Moas fina bilde HÄR och skicka gärna in era bilder! Så sammlar jag ihop lite bilder och visar i slutet av sommaren. 



Sommarutmaning

2013-06-16

 
Nu har jag och Moa tillsammans dragit igång en fotoutmaning. Den går ut på att vi under tio söndagar på sommarlovet ska tolka olika teman. Vi hoppas att ni tycker att det är en lika rolig idée som vi och att ni kanske också skickar in eller publicerar era bilder. 

Detta är de olika temanen:
  1. FärgglattSvartvitt
  2. Macro
  3. Solnedgång
  4. Hav
  5. Syskonporträtt
  6. Stadsmiljö
  7. Lycka
  8. Djur
  9. Fantasi
Eftersom att det är söndag idag kommer första temat upp reda idag. Så färgglatt vad ska man fotografera då? Jo jag tog fram mina vattenfärger som låg längst in på hyllan. Bilderna kommer upp senare ikväll, så håll ut!
 



Grön bokeh

2013-06-15

Jag och Lina gick en liten fotopromenad, efter lunch. Vi hittade inte så mycket att fota, så vi lekte runt lite med varandras kameror. 
 
Vaknade upp i båten till sol och fågelkvitter, alltid lika mysigt. Har spenderat hela dagen i solen, har försökt att få lite färg på kroppen men det har blåst så mycket. Nu är jag hemma igen efter en skön seglingsdag. Har inte tänkt att göra något speciellt denna lördaskväll. Det kommer nog sluta med att jag hamnar framför någon serie eller framför alla mina bilder som behöver rensas. Men ibland är det också skönt.



Natural

2013-06-14

 Nikon D3299 // Nikkor 18-105 mm //  ISO 100 // 1/125 s // F 5,3
Modell: Jag
Fotograf: Lina (min syster)
 
Sommarlovet började med två regniga/mulna dagar. Fast nu skiner solen, vi får hoppas att den är här för att stanna. Skolavslutningskvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss men jag spenderade kvällen med min bästavän. Så jag ska vara glad ändå. Det känns så himmla bra att vi inte behöver sätta en fot på skolan i över 9 veckor. 
 
Jag nämnde förut att jag och Moa skulle ha en sommarutmaning, den börjar på söndag. Så håll ut då får ni veta alla detaljer. 



silhouett

2013-06-13

Nikon D3100 + Tamron 90 mm f/5 1/50 sek
 
 Två bilder som togs föra helgen under vår kvällssegling ut ifrån Västerås. Fota i solnedgången
är riktigt kul, det blir alltid så annorlunda ljus och det blir så fina silhouetter. Vi var lite
sent ute, solen hade redan gått ner bakom Västerås. 



Skolavslutning

2013-06-12

Två bilde ifrån dagens skolavslutning. Den första på min galna och älskade klass! Vi har nu klarat av ett år på teknik tillsammans.  Den andra på mig och min bästaste vän Fanny!
 
Har nu sammanlagt gått på tre olika skolavslutningar, frågan är hur jag orkat. Nu har jag äntligen fått sommarlov, och det känns toppen. Jag startade dagen med att gå på min lillebrors skolavslutning och cyklade sedan vidare till min. Efter den korta timmen i skolan gick de flesta i min klass hem till Jonte och åt tårta och hade det kul. 
Jag och Fanny fortsatte hem till mig och spenderade lite tid mest framför kameran.  
 
Ikväll slår vi klackarna i taket och firar att vi fått sommarlov, åh den känslan alltså!
 



En bra kväll

2013-06-11

Bild tagen av Moa, den bästa fototgraf jag känner!
 
Nu på kvällen har jag vart på kunskapsskolavslutning. Träffade Jessica, Moa och Sanna där, vi gick mest runt och fotade. Moa med sin kamera och vi andra som lekte modeller. Det var väldigt mysigt och det kändes lite som att vi fortfarande gick på kunskap. Nu kännns det lite som att vi har fått sommarlov, men tyvärr inte. Vi har en tidig morgon kvar och sen en underbar dag som väntar, med massor av roliga händelser.



En lugn måndag

2013-06-10

 
Kan glatt säga att sommaren äntligen är här, skulle vilja stoppa tiden och stanna kvar här föralltid. 
Det märks verkligen att terminen är slut, de sista skoldagarna består ändast av betygsnack och att städa skåpen. Jag klagar verkligen inte, idag hade vi ändast två lektioner. CAD där vi avslutade vårt projekt och måste stolt säga att jag fick ett A. Sen hade vi matte och nu sitter jag hemma. Med tankarna på skolavslutningen, har beslutångest vad jag ska ha på mig osv. 
 
Ikväll kommer jag att publicera en liten sommarutmaning jag och Moa ska ha.
 
 



Through a bubble

2013-06-09

Nikon D3100 + Tamron 90 mm f/3,2 1/200 sek



Vinnare av fototävlingen

2013-06-08

 
Ett stort grattis till Amanda med sin vackra natur bild som fickflest röster av mina läsare.
Kontakta mig [email protected] så ska du få ditt pris hos kamda.se. Om jag inte minns helt fel så
hade du valt en fjärrutlösare. 
 
Tack igen för alla som medverkade, det var riktigt kul att få in så många fina bilder som jag fick. Tyvärr så kunde bara en person vinna. 
 



The sky is red tonight

2013-06-07

 Nikon D3100 + Tamron 90 mm f/5 1/50 sek
 
Kvällsseglingen igår kväll bjöd på väldigt vackra natur bilder. Hade dock mitt macro objektiv på, då jag inte hade mitt andra med mig och kunde byta. Tycker själv att det funkade riktigt bra att fota natur bilder med det också. 



Häng vid poolen

2013-06-07

 
Gårdagen bjöd på massor med sol, bad, och känslor av sommarlov. Jag och min familj spenderade hela eftermiddagen/kvällen hos ett par kompisar i västerås. Vilket var väldigt mysigt och ett skönt sätt att fira sveriges nationaldag på.  Vi grillade precis som störe delen av sverigesbefolkning och fotade massvis med bilder. 
 
På kvällen åkte vi till båten och sov där, perfekt eftersom att det har vart så soligt och varmt idag. Nu är jag hemma igen, trött och glad efter två väldigt sköna dagar. 



Under the sun

2013-06-05

Nikon D3100 + Tamron 90 mm f/2,8 1/1250 sek
Portätt fotografering av min syster.
 
Jag har inte visat så många bilder ifrån när jag och Lina för några veckor sedan var ute och fotade i kvällsolen. Jag älskar att fota på kvällen, bilderna fåt så fint och varmt ljus. Det blir heller inga fula skuggor i ansiktet när man fotar porträtt bilder.



Sol & Lycka

2013-06-05

 
Eftersom att 3:ora tar studenten, är vi andra på skolan lediga. Är lite avundsjuk på alla 3:or som tar studenten idag, inte att de slutar gymnasiet utan att de har en av de bästa dagarna i sitt liv. All lycka som finnas i luften. 
Jag har spenderat min dag ute i solen, vädret är verkligen på topp. Om sommaren blir fyllt med dagar som denna kommer vi verkligen inte ha något att klaga över på flera veckor. 



Känslan av sommarlov

2013-06-04

 
Nu är alla redovisningar gjorda, prov skrivna, uppgifter inlämnade. När jag gick ut ifrån dagens fysik prov fylldes hela jag av en stor lättnat och känslan av att äntligen vara klar. Den känslan är obeskrivligt skön. 
Efter skolan träffad jag Jessica för en fika på stan och vi gick sedan och kollade runt lite. Att man kan gå igen enköpings butiker på ca 30 min är bara sorligt. Köpte ett par svarta byxor eftersom att mina gamla hade gått sönder.
 
Nu på kvällen har jag och Lina gått en fotopromenad ute i solen. Väldigt skönt och roligt. 
 



Colorful

2013-06-03

Nikon D3100 + Tamron 90mm f/4 1/125 sek



Mys i hamnen

2013-06-02

En arkiv bild som togs för några dagar sedan!
 
Min söndag har vart riktigt bra, startade dagen med en riktigt skön sovmorgon! Har sen pluggar en hel del fysik och lite svenska, jobbigt men tyvärr väldigt behövande. Senare emot kvällen träffade jag Fanny, vi gick och köpte lite sötsaker och satte och i hamnen. Väldigt mysig och en toppen sommarkväll, snacka om att det har vart en varm dag. 
 
Kul att ni röstar på era favorit bidrag, det är många som har undrat och tävlingen avslutas om ca en vecka.



Finalisterna i fototävlingen

2013-06-02

 
 
 
 
 
Nu har jag valt ut finalisterna till min fototävling.
Du röstar genom att kommentera dina favoritbilds nummer här i inlägget.
Du får bara rösta en gång och det är ingen idé att fuska eftersom att jag ser ert ip-nummer.
 
Finalisterna får samla röster hur mycker och hur ni vill.
Ett tips är att tipsa om detta på er blogg, facebook ect...
 
Ett jättestort tack till alla som skickade in bilder, det var jättesvårt att välja.
Tyvärr kunde inte alla gå till final. Tack igen för att ni var med.



En sommardag

2013-06-01

 
Direkt efter skolan igår, åkte jag med min familj ut och seglade. Vi hade en underbar sommarkväll med sol och värme dock väldigt mycket mygg. Har fått mitt första myggbett för denna sommar, så nu är det officelt sommar. Vi vaknade upp till strålande sol, passade på att sola en hel del och det var även bad temperatur i vattnet dock badade vi inte. Nu är jag hemma igen, lika bra det för det började precis regna när vi seglade in mot hammnen. 
 
Ni kommer inte direkt bli avundsjuka när ni får höra mina planer för kvällen. Jag behöver nämligen plugga, kul va? inte ett dugg speciellt inte på en lördagskväll när det finns så mycket annat man kan göra. Men jag börjar äntligen se ljuset igen, ändast två jobbiga dagar kvar innan vi äntligen får skolavslutning. 
 
Nu är det sista chansen att vara med i min fototävling, imorgon eller på måndag kommer jag att publicera finaliserna. 
 


Elinsfotoliv.webblogg.se



Kontakt: [email protected]







RSS 2.0