En tidig morgon

2014-10-30

 
Blev väckt halv 8 imorse av att Oliver skulle iväg och träna 04:orna i Hockey. Han skjutsade hem mig och eftersom att jag redan var pigg och vaken gick jag ut en sväng med kameran. Det var otroligt fint ute, blommor, gräs och träd var täckta av frost.  Begav med sedan ut på en springtur, ca 4 km. 
 
Igår hade jag en riktigt bra shopping dag i Stockholm med Fanny. Köpte lite olika tröjor, till vardags och till fest. Vi avslutade dagen i gallerian och åt frozen yoghurt, en favorit i Stockholm och tog sedan tåget hem. Jag avslutade sedan dagen hemma hos Oliver. 
 



Smoothies

2014-10-28

 
 
Har haft en så här skön lovdag idag, sovmorgon, träning (löprunda) och umgås med pojkvän och familjen. 
 
Efter en lång löprunda på 7 km gjorde jag och Oliver lite smoothies, jättegott. Vi hittade hallon, blåbär och mango i frysen och en banan i skafferiet.  Ni vet ju att jag håller på att fota massor med mat till min kokbok jag gör som gymnasiearbete. Vilket betyder att vi har massor med bär hemma, underbart. Börjar dock bli lite trött på att fota allt jag ska äta, det tar så lång tid. Imorgon får jag en paus då jag och Fanny ska till huvudstaden och shoppa.



Höst fotografering

2014-10-28

 
 
 
Nikon D3100 + Nikkor 50 mm f/1,4
 
Jag och Lina begav oss ut i det ruskiga höstvädret igår för att fota lite. Vi har väntat in i det sista efter en solig höstdag att göra en fotografering men solen har inte visat sig speciellt mycket i oktober..
 



Studentfest #1

2014-10-26

 
Två bilder ifrån gårdagen
 
Gårdagen var amazing, vilket grym klass vi är! Detta stundent år kommer inte bli annat än bra. Hela klassen var först hemma hos Annie och Maria och sen åkte vi buss in till stan, för studentfest på kök & bar. Antagligen den bästa (iallafall roligaste) buss resan jag gjort, oförglömmlig. 



Höstlov

2014-10-24

Två bilder från en tidig höstfotografering
 
Äntligen är mitt efterlängtade höstlov här, väldigt välbehövligt. Denna vecka har vart tuff med massor av matteplugg och två prov men nu äntligen är jag redo för lov. 
 
Kommer spendera kvällen tillsammans med Oliver, vi kommer ta det lugn och bara vila inför morgondagens högskoleprov. Känns mig inte alls taggad och vill egentligen inte alls skriva högskoleprovet som består av 5 prov, speciellt inte eftersom att jag vill vara pigg och glad imorgon kväll. Då ska vi fira rejält att vi fått lov, med förfest tillsammans med klassen hos Annie och Maria och sedan studentfest på kök & bar. 
 



Färgen i det svarta

2014-10-22

Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1,4
Vaniljyoghurt med skivade äpplen och kanel.
 
Onsdagar är mycket skönare än måndagar & tisdagar, slutar redan vid kl. 14.00, lycka! När jag kom hem ifrån skolan letade jag egenom kylen,plockade färgglada blad och hittat ett rött äpple. Så lät jag min kreativa del av hjärnan jobba. Tycker jag lyckades få ihop några hyfsade bilder till min kokbok (gymnasiearbete) . 
 
 
 



Lever för helgerna

2014-10-20

En riktigt söt bild på mina två småkusiner, tagen förra sommeren.
 
Jag har haft en toppen helg, helgen började med middag och hos Fanny. Vi åkte sedan ut till Amerlia Fanny, jag, Oliver och Jesper vilket var riktigt kul. Vi åkte sedan vidare till boglösa, tråkigt nog var det rätt segt där ute så det blev en tidig kväll.
I lördags åkte vi till mormor & morfar och firade mormor, jättemysigt och roligt. Igår fortsatte jag och Oliver med "mormorkallas" vi åkte ut tills hans mormor och morfar och firade henne. Det också väldigt mysigt. Helgerna går allt för snabbt medans vardagarna sniglar sig fram. 
 
Just nu är veckorna tuffa med allt för mycket plugg, denna vecka har vi två matteprov och bara idag har jag haft två redovisningar. Nu är jag absolut redo för en veckas lov. 



Planer för framtiden

2014-10-15

 Diskutera olika kost relaterade yrken idag med min SYV (en bild ifrån mitt gymnasierarbete)
 
Efter sista lektion gick jag till min SYV som jag i början av veckan bokat ett möte med. Det kändes skönt att få prata lite framtidsplaner och få massor av tips. Vi pratade b,la om dietist och kostvetare, vad det gör och vart och hur man studerar. Men även lite om ingejörer och akitekter (jag går ju faktiskt teknik, vilket dock har gjort att jag blivit sjukt trött på matten och fysiken). Nu har jag fått tips på flera hemsidor jag ska kolla egenom.
 
Något jag ser fram emot när det gäller högskolestudier är att man bara läser några få kurser samtidigt. Just nu är det sjukt mycket samtidigt, flera prov att plugga till och inlämnings uppgifter att skriva. 
 
 
 
 
 
 



Grekland

2014-10-14

 
 
 
 
Nikon D3100 + Nikkor 50mm f/1,4
 
Jag har än så länge inte lagt upp så mycket bilder på bloggen ifrån min semester i Grekland. Nu är dem flesta färdig redigerade och ska skicka in flera bilder till framkallning. Jag gav Oliver en fotobok när vi firat vår 1:års dag och vi ska avsluta den med massor av bilder ifrån Kos. 
 
Veckorna flyter på, spenderar största delen av dagen i skolan och andra hemma framför skolböckerna. Det är sjukt mycket i skolan, de kommande två veckorna har jag fyra prov. När jag får tid för annat gymmar jag och spenderar tid med Oliver och familjen. Helgdagarna är helt klart höjdpunkten i veckan, har flera roliga och händelserika helger framför mig. 
 
 



Höstrusk

2014-10-12

 
 
Har haft en jättebra helg, i fredags tränade jag efter skolan. Jag spenderade sedan kvällen hemma med Oliver och familjen. Vi avslutade kvällen med att hämta Olivers föräldrar hemma hos några kompisar.  I går (lördag) åkte jag, Lina och Oliver till västerås, vi åt lunch på Ikea och gick sedan runt och kollade i affärer. Hittade både en vinterjacka och ett par varmare skor till vintern, lyckat. Vi åkte sedan hem till mormor och morfar och blev bjudna på fika, jättemysigt.
 
Igår kväll åt vi först middag hos Oliver vi mötte sedan upp Moa, var hemma hos mig ett tag och gick sedan hem  till Elin. Vi var där ett tag och sedan gick vi över 10 pers mot krogen. Jag hade en jättebra kväll, träffade massor med härliga människor och dansade hela kvällen. 
 
Idag vankade vi upp till regn och rusk. Eftersom att jag alltid springer på helgerna, när man har mycket tid. Begav vi oss ut i regnet, det regnade inte så mycket i början men när vi kom hem var vi helt genom blöta. 



Skola, träning & plugg

2014-10-06

 
En arkivbild ifrån min födelsedagsfrukost, älskar goda och speciella frukostar. Har suttit halva eftermiddagen och letat recept på olika måltiden (till mitt gymnasiearbete)
 
Nu är studentmössan beställd, åh vad jag ser fram emot de kommande månaderna, speciellt studenten. Nu var semestern slut och utbytt mot lektioner och plugg igen. Eftersom att vi var borta en vecka och missade en hel del, har vi desto med plugg att göra denna vecka.   Efter skolan åkte jag, Lina och Oliver till gymmet, jag åkte där ifrån med två trötta och sega ben.
 
Nu sitter jag i soffan och kollar klart på en film, imorgon väntar en tuff dag med många lektioner.
 
 
 



En kväll på stranden

2014-10-04

 
 
 
 
Nikon D3100 + Nikkor 50mm 
 
De två sista kvällarna gick vi ner på stranden och kollade på solnedgången innan middagen, vi här i sverige är vana med långa solnegånger men där nere i söder går solen ner så mycket snabbare. Så det gäller att vara snabb med kameran. Låter bilderna få tala för sig själv. 



Grekland 26/9-03/10

2014-10-03

 
 
 
Håller på att kolla igenom och redigera bilder ifrån min underbara resa tillsammans med Oliver på Kos. Under tiden får ni ett smakprov på fyra bilder.
 
Har nu kommit hem efter en toppen vecka på Kos, efter flera dagar på stranden och vid poolen i medelhavs värme. Är det skönt att komma hem igen tillbaks till familjen och hem till sverige. Har massor med bilder och minnen att dela med mig av, kameran har fått följa med i stranväskan då och då.  
 
 


Elinsfotoliv.webblogg.se



Kontakt: [email protected]







RSS 2.0