World diabetes day

2014-11-14

14 November
 
Idag "firas" världsdiabetes dagen runt om i världen, för att umärksamma diabetes både typ 1 och typ 2. Diabetes typ 1 är en sjukdom som människor runt om i världen har väldigt dåliga kunskaper om, vilket märks väldigt tydligt i vissa situationer. Jag möster oftat folk med fördomar varav anledningen att dem blandar ihop typ 1 och typ 2 som är två helt olika sjukdomar. 
 
3 fördomar som människor oftast har mot  typ 1 diabetes
 
Man blir drabbad p.g.a att man ätit för "mycket godis" - Vilket inte alls stämmer, typ 1 diabates har inget att göra med vilken livsstil du hade innan du blev drabbad.  DU FÅR INTE DIABETES TYP 1 AV ATT ÄTA GODIS
 
Man får inte äta godis, kakor eller tårta om man har typ 1 diabetes - stämmer inte heller, ( vi är inte allergiska mot socker) vi kan äta lika mycket godis/ kakor som ni det viktigaste är att man tar insulin. Sen är detta såklar valfritt och vissa har valt att inte äta sötsaker, men det går. 
 
Du ger en diabetiker sockerfria kakor för att du tror att hon/han ej behöver ta insulin - Vilket är snällt tänkt men vi behöver fortfarande ta insulin eftersom att det finns massor av kolhydrater i dem (vilket blir socker i kroppen),. Dessutom är dem inte alls lika goda, så jag äter hellre kakor med socker i. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Meddiabetes

sv; Vad skönt att höra att du gillar den sortens pennor! Har inte testat den än, då jag försöker göra slut på de insulinpennor jag redan har.. "Firade" du Världsdiabetes dagen på något sätt? :)

2014-11-24 @ 00:37:01
URL: http://Meddiabetes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Elinfotoliv.webblogg.se

.

Kontakt: [email protected]







RSS 2.0